loggbok.
Loggboken ligger nere för tillfället.
Tiden att hålla den uppdaterad finns inte just nu, men vi kommer tillbaka...

Lämna gärna ett avtryck i S/Y Nordhavs gästbok så länge »

Navigare necesse est!
Navigare necesse est, vivere non est necesse!
-Att segla är nödvändigt, att leva är icke nödvändigt! Man riktigt känner de salta vindarna rufsa om håret, och allt sånt där - men det bevingade yttrandet gjordes icke som en kärleksförklaring till sjölivet, eller för att beskriva Medelhavets betydelse i Riket eller så, utan var en bister order.

Året är 56 f.Kr. Rom styrs av triumviratet Pompejus - Julius Caesar - Crassus; två fältherrar, och en av stadens förmögnaste. Caesar är upptagen med sina galliska krig, så på hemmaplan är Pompejus något av diktator. Men stadens förråd är på upphällningen, och svält hotar.

Sedan han fått ansvar för administrationen och hanteringen av spannmål, sände han iväg sina agenter och vänner åt alla håll, samtidigt som han själv seglade till Sicilien, Sardinien och Afrika, och samlade ihop stora mängder spannmål. De skulle just sätta segel då en kraftig storm bröt ut på havet, och fartygens kaptener tvekade. Då gick Pompejus själv ombord och gav order om att lätta ankar, och ropade med hög röst: "Att segla är nödvändigt - att leva är icke nödvändigt.".

Källa: http://www.faktoider.nu/navigare.html